Основен технолошко-машински проект за погонот флотација во „САСА, МР“

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj (2006) Основен технолошко-машински проект за погонот флотација во „САСА, МР“. [Project]

[img]
Preview
Text
Project 10 rev.flotacija.pdf

Download (119Kb) | Preview

Abstract

Основниот технолошко-машински проект за погонот флотација во рудникот “САСА МР” М. Каменица, содржи: И – Општи прилози ИИ – Технички прилози: 1. Технолошки дел 2. Машински дел ИИИ – Графички прилози Главен и одговорен проектант и одговорен проектани на технолошкиот дел Петре Рунчев, дипл. руд. инж., додека одговорен проектант на машинскиот дел е Трајко Додевски, маш. техн. Основниот технолошко-машински проект за погонот флотација е изработен врз основа на зададена проектна задача, од страна на инвеститорот Рудник “САСА МР” - М. Каменица, која меѓу другото опфаќа: Влезни параметри за проектирање: - Материјал за флотирање Пб-Зн руда - Годишен капацитет на преработка на руда 650 000 тони - Перспективен годишен капацитет на преработка на руда 1 000 000 тони - Ефективни работни денови на погонот флотација 353 дена - Работни смени 3 смени/ден - Часовен капацитет на преработка на руда 91 тон - Перспективен часовен капацитет на преработка на руда 130 тони

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 04 Feb 2013 14:52
Last Modified: 04 Feb 2013 14:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4794

Actions (login required)

View Item View Item