Реконструкција на системот за повратна - рециркулациона технолошка вода (при max. - завршно надвишување на хидројаловиштето I, II и III етапа - над кота 630 m.)

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj and Gicev, Vlado and Zdravev, Stojan and Ivanov, Sasko and Popovski, Risto and Krstev, Aleksandar (2010) Реконструкција на системот за повратна - рециркулациона технолошка вода (при max. - завршно надвишување на хидројаловиштето I, II и III етапа - над кота 630 m.). [Project]

[img]
Preview
Text
Project 6 Bucim_Povratna voda_nov1.pdf

Download (688Kb) | Preview

Abstract

Потребата за реконструкција на системот за повратна технолошка вода произлегува од веќе изработениот проект за максимално надвишување на постојното хидројаловиште - над кота 630 m, на погонот флотација на рудникот за бакар “БУЧИМ” А.Д. - Радовиш, поточно неговиот технолошки дел. Овој изведбен проект, како што е дефинирано со ПРОЕКТНАТА ЗАДАЧА, опфаќа техничко решение за реконструкција на системот за повратна - рециркулациона технолошка вода при максимално надвишување на хидројаловиштето - над кота 630 m. По неговото усвојување истиот ќе претставува подлога за понатамошна изработка на техничка документација на ниво од главен и изведбен проект по кои во иднина ќе се врши негова реконструкција - изградба.

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 04 Feb 2013 15:17
Last Modified: 15 Aug 2013 11:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4790

Actions (login required)

View Item View Item