Минералошки испитувања на разни доставени производи од оловно-цинкова флотација во рудникот САСА-M.Kаменица

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj and Spasovski, Orce and Krstev, Aleksandar (2009) Минералошки испитувања на разни доставени производи од оловно-цинкова флотација во рудникот САСА-M.Kаменица. [Experiment]

[img]
Preview
Text
Exp. 5 Извештај Саса.pdf

Download (317Kb) | Preview

Abstract

Од страна на рудниците Саса од Македонска Каменица ни беа доставени четири проби од влезна руда во оловниот класификатор со големина на зрната од +100#, +200#, +400# и -400#, четири проби од оловниот концентрат со големина на зрната од +100#, +200#, +400# и -400#, везна руда во цинковиот класификатор со големина на зрната +100#, +200#, +400# и -400#, четири проби од цинковиот концентрат со големина на зрната од +100#, +200#, +400# и -400# и четири проби од истекот со гелемина на зрната од +100#, +200#, +400# и -400#. Цел на доставените проби е одредување на процентуалната застапеност на присутните минерали во влезната руда, концентратот и истекот, како и сраснувањето сраснувањето на поедините минерални зрна. За да се постигне посакуваната цел неопходни беа испитувања на доставените проби под бинокулар како и испитувања под руден микроскоп.

Item Type: Experiment
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 03 Feb 2013 12:24
Last Modified: 03 Feb 2013 12:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4785

Actions (login required)

View Item View Item