Лексичките негации во македонскиот, германскиот и англискиот јазик

Kuzmanovska, Dragana and Petkovska, Biljana (2009) Лексичките негации во македонскиот, германскиот и англискиот јазик. In: Зборник радова са тречег конгреса Примењена лингвистика данас - измеџу теорије и праксе, 29.11-01.12.2009, Нови Сад.

[img]
Preview
Text
Primenjena lingvistika.pdf

Download (6Mb) | Preview

Abstract

Предмет на нашиот интерес е лекцичката негација, која како продуктивен деривациски процес го опфаќа зборовните групи кои се најподложни на промени во лексичкиот состав, и тоа именките, придавките и глаголите, како во македонскиот така и во германскиот и англискиот јазик.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords: лексичка негација, јазични карактеристики, контрастивна анализа
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Dragana Kuzmanovska
Date Deposited: 21 Jan 2013 15:26
Last Modified: 03 Feb 2014 11:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4724

Actions (login required)

View Item View Item