Дијагностички модели

Zivanovic, Jordan (1979) Дијагностички модели. Зборник 1. pp. 161-171.

[img]
Preview
Text
zbornik_jordan.zivanovic.pdf

Download (3361Kb) | Preview

Abstract

Показателот на нивото на современиот развиток на природните науки е даден со степенот на примената на математички достигнувања, кибернетиката и современата компјутерска техника. Во тој поглед медицината мошне заостанува зад техничките науки, иако во последно време примената на методите и резултатите на прецизните науки оди со забрзано темпо.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Jordan Zivanovik
Date Deposited: 26 Dec 2012 12:30
Last Modified: 18 Jun 2013 11:00
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4546

Actions (login required)

View Item View Item