Заштита на подземните води во Република Македонија

Mircovski, Vojo (2008) Заштита на подземните води во Република Македонија. Geologica Macedonica - Прв конгрес на геолозите на Р.Македонија (2). ISSN 0352-1206

[img]
Preview
Text
19 MircovskiZastitaGKongresOhrid2008.pdf

Download (312Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се прикажни потребните мерки кои треба да се преземат за да се направи заштита на подземните води во Република Македонија. Направен е приказ на распространетоста на подземните води во Македонија, наведени се главните извори на загадување на подземните води и е укажано од потребата за промена и усогласување на нашата законска регулатива која се однесува на заштитата на подземните води со Европската со цел да се зголеми степенот на хидрогеолошките истражувања за да се направи превентивна заштита на подземните води.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: заштита на подземни води, загадување, водоносник
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Vojo Mircovski
Date Deposited: 21 Dec 2012 09:00
Last Modified: 11 Jun 2013 08:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4198

Actions (login required)

View Item View Item