Блумова таксономија на воспитно - образовните цели

Kitanova, Irena (2009) Блумова таксономија на воспитно - образовните цели. Воспитание - Списание за теорија и практика (10). pp. 129-133. ISSN 2009

[img]
Preview
Text
vospitanie_2009(129-133str).pdf

Download (2038Kb) | Preview

Abstract

Во трудот е репрезентирано конгнитивното подрачје во кое се опфатени деловите: знаење, разбирање, примена, анализа, синтеза и евалвација. За истите е даден опис за глаголите со кои се дефинирани, начинот на оценување, прашања и продукти.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Irena Kitanova
Date Deposited: 21 Dec 2012 08:23
Last Modified: 11 Jun 2013 07:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4161

Actions (login required)

View Item View Item