Применета економија

Temjanovski, Riste (2010) Применета економија. Европски Универзитет - Република Македонија, Скопје. ISBN 978-608-4574-25-5

[img]
Preview
Text
Primeneta ekonomija.pdf

Download (246Kb) | Preview

Abstract

Главна цел на книгата е да даде основа за разбирање и совладување на теоретските и практичните познавања од областа на стопанството на Република Македонија, да ги оспособи студентите за спознавање, разликување и критичка анализа на промените на економските системи и нивната функционална поставеност и динамичност во остварувањето на економскиот развој. Во содржината се опфатени определени теоретски и методолошки знаења и искуства кои се неопходни за согледување на основните карактеристики во развојот на нашиот економскиот систем.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Riste Temjanovski
Date Deposited: 18 Dec 2012 07:27
Last Modified: 18 Dec 2012 07:27
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3896

Actions (login required)

View Item View Item