Заштита на подземни води

Mircovski, Vojo and Stefanova, Violeta and Sijakova-Ivanova, Tena (2012) Заштита на подземни води. Makedonsko rudarstvo i geologija-Informativno-strucna revija (22). ISSN 1409-8288

[img]
Preview
Text
Vojo Mircovski- Zastita na podzemni vodi.pdf

Download (330Kb) | Preview

Abstract

Подземните води во целина не можат да се заштитат од можните негативни влијанија кои на нив ги вршат објектите и човековите активности без кои не е можно да се замисли опстанокот на 6.5 милијарди луѓе на земјата. Затоа напорите за заштита на подземните води од загадување треба да се насочат на подрачја на кои се наоѓаат резерви на подземни води кои се користат или ќе се користат во иднина за снабдување на населението со вода.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Violeta Stefanova
Date Deposited: 17 Dec 2012 13:41
Last Modified: 17 Dec 2012 13:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3825

Actions (login required)

View Item View Item