Производството на тутун и други индустриски култури во Р.Македонија

Miceski, Trajko (2005) Производството на тутун и други индустриски култури во Р.Македонија. Зборник на трудови на ДНУ (21). pp. 69-74. ISSN 0352-3497

[img]
Preview
Text
proizvodstvoto na tutun.pdf

Download (558Kb) | Preview

Abstract

Во изминатиот период од дваесеттина години (1981-2003), производството на тутун, сончоглед, памук, шекерна репка, афионско семе и индустриски пипер во Република Македонија, од година во година осцилира, но во последните години, особено од 2000 година наваму, бележи тенденција на опаѓање скоро на сите индустриски култури, а пак, производтсвото на памукот од 1998 година наваму престанува. Заради подобра прегледност, во трудот, движењето на производството и просечниот принос (kg/ha), по пооделни култури, се прикажани и просечниот принос (kg/ha), се прикажани преку табеларни прегледи и анализи, со цел истите да послужат како информации за заинтересирани лица.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 13 Dec 2012 10:51
Last Modified: 11 Jun 2013 10:19
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3549

Actions (login required)

View Item View Item