Економско-социјални аспекти на тутунопроизводството во Република Македонија

Miceski, Trajko (2003) Економско-социјални аспекти на тутунопроизводството во Република Македонија. Annals of papers ASA (2003/2004) (19/20). pp. 187-198.

[img]
Preview
Text
zbornik_t.miceski.pdf

Download (919Kb) | Preview

Abstract

Тутунот во нашиот општествено-економски живот има свое значење, кое произлегува од следното: -неговото производство обезбедува високо учество во општествениот производ во Републиката, кое се движи од 2,5% до 4,04%, во зависност од годините, -претставува важен внатрешен трговски и извозен артикл на земјата -со своите биолошки својства може да се одгледува скоро во сите делови од нашата земја.....

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 12 Dec 2012 13:46
Last Modified: 18 Jun 2013 10:30
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3487

Actions (login required)

View Item View Item