Analysis on Blasting Methods of the Open pit R’zanovo

Nadzinski, Mile and Dambov, Risto (2012) Analysis on Blasting Methods of the Open pit R’zanovo. In: VIто Стручно советување на тема: Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини- Подекс, Stip, Macedonia.

[img]
Preview
Text
podeks_c.pdf

Download (619Kb) | Preview

Abstract

Методите на минирање се анализирани и изведувани на површинскиот коп Ржаново кој работи во состав на компанијата Фени индустри - Кавадарци. Во овој труд се претставени неколку мински серии кои се анализирани од аспект на добиена гранулација и постигнати нормативни материјали. Анализирани се мински серии со примена на различни типови експлозиви и направена споредба на постигнатите резултати.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Risto Dambov
Date Deposited: 13 Dec 2012 09:10
Last Modified: 19 Jun 2013 07:50
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3474

Actions (login required)

View Item View Item