Дополнителен рударски проект за експлоатација на лапорци на површинскиот коп „Усје“ - Скопје

Panov, Zoran and Popovski, Risto and Karanakova Stefanovska, Radmila and Doneva, Blagica and Dimov, Gorgi (2012) Дополнителен рударски проект за експлоатација на лапорци на површинскиот коп „Усје“ - Скопје. [Project]

[img]
Preview
Text
USJE DRP 2012.pdf

Download (59Kb) | Preview
Official URL: http://www.ugd.edu.mk/

Abstract

За потребите на ТИТАН ЦЕМЕНТАРНИЦА “УСЈЕ“ АД Скопје, е изработен Дополнителен рударски проект за експлоатација на лапорци на површинскиот коп “Усје“ – Скопје врз основа на проектната задача дадена во барањето за доставување на понуда бр. по нарачка од “ТИТАН“ ЦЕМЕНТАРНИЦА УСЈЕ АД СКОПЈЕ, Ваш бр. 111/3394 од 27. 04. 2012 год. За време на експлоатацијата на лапорецот, во изминатите неколку месеци се јави пукнатина со генерален правец исток - запад, како и низа на помали пукнатини, слегнувања и друг вид на деформации кои беа во непосредна близина на експлоатационото поле на површинскиот коп “Усје“. Проектот е во сопственост на ТИТАН ЦЕМЕНТАРЦНИЦА УСЈЕ АД СКОПЈЕ. Подетални информации можете да најдете на: www.usje.com.mk

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Panov
Date Deposited: 12 Dec 2012 13:35
Last Modified: 12 Dec 2012 13:35
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3426

Actions (login required)

View Item View Item