Некои економско-организациони аспекти за развој на фармерското производство н атутунот од типот Вирџинија

Miceski, Trajko (2001) Некои економско-организациони аспекти за развој на фармерското производство н атутунот од типот Вирџинија. Списание на тутунската наука и структура, 51 (1-12). pp. 101-111.

[img]
Preview
Text
spisanie_na_tutunskata_naukaT.miceski.pdf

Download (1415Kb) | Preview

Abstract

Изминатото повеќегодишно производство на крупнолисни тутуни во Р.Македонија постави одредена база на организациони форми на производството, капацитети, сорти, сознанија, како и регионална ориентација и насоченост на производството. Вака поставената база не даде најзадоволителни резултати за зголемување на производителни резултати за зголемување на производството на крупнолисен тутун. Така во структурата на вкупното производство повеќе од 20 години учеството на крупнолисните тутуни не е променето и се движи околу 8% од вкупното производство на тутун на Р.Македонија.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 11 Dec 2012 14:14
Last Modified: 19 Jun 2013 08:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3408

Actions (login required)

View Item View Item