Начини за финансирање на буџетскиот дефицит

Gaber, Stevan and Gaber, Vasilka (2010) Начини за финансирање на буџетскиот дефицит. Yearbook, Faculty of Economics, Goce Delcev University - Stip, 2 (275). pp. 293-301. ISSN 1857- 7628

[img]
Preview
Text
Zbornik_ekonomski 2010.pdf

Download (1982Kb) | Preview

Abstract

Трудот ги анализира импликациите кои го следат дефицитното финансирање, посебно ќе се согледаат финансирањето преку задолжување и преку емисија на пари. Преферирањето на државата да се задолжува, како поедноставен начин на финансирање, предизвикува појава на негативни ефекти кои значајно ја менуваат економската активност.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Stevan Gaber
Date Deposited: 11 Dec 2012 13:45
Last Modified: 11 Dec 2012 13:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3361

Actions (login required)

View Item View Item