Коментар на Законот за работните односи

Belovski, Vojo and Kadriu, Osman (2011) Коментар на Законот за работните односи. Documentation. Компанија Д-р Беловски - Друштво за интелектуални услуги и менаџмент консалтинг, Скопје.

[img] Text
Коментар на Законот за работни односи - Војо Беловски.docx

Download (513Kb)

Abstract

Коментарот на Законот за работните односи претставува значајно дело од областа на трудово-правните односи, односно претставува дело од аспект на практичната примена на законските решенија. Овој коментар, во овој обем, и со ова содржина што се објавува, означува и претставува обид, за кој сметаме дека е мошне успешен, така што читателите ќе можат на едноставен и на најсоодветен начин да ги разберат одредбите и сите законски решенија со кои се уредуваат работо-правните односи. Со самиот факт, дека, со Законот за работните односи на Република Македонија од 2005-та година (објавен во “Сл. Весник на РМ” бр. 62/05 од 28. 07. 2005-та година) и сите негови измени и дополненија и усогласувањата со одлуките на Уставниот суд, кои се вградени во пречистениот текст на Законот за работните односи, објавени во “Сл. Весник на РМ” , бр. 158 од 09.12.2010 година, се уредува една мошне значајна сфера на општествените односи, укажува на актуелноста на овој закон што секогаш е присутна бидејки станува збор за една конкретна сфера на општествените односи. Дотолку повеќе, што и самата содржина и материјата што се уредува со Законот за работните односи, укажуваат на една мошне чувствителна и деликатна област во рамките на општествените односи.

Item Type: Monograph (Documentation)
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Kalejska
Date Deposited: 10 Dec 2012 16:33
Last Modified: 12 Jun 2013 07:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3265

Actions (login required)

View Item View Item