Нови истражувања за геометриските параметри на подетажниот метод со зарушување

Despodov, Zoran (2010) Нови истражувања за геометриските параметри на подетажниот метод со зарушување. Македонско рударсво и геологија, X (18). pp. 21-25. ISSN 1409 - 8288

[img]
Preview
Text
Makedonsko rud.i geol., br.18-2010.pdf

Download (3143Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се презентирани најновите истражувања реализирани во светски рамки за геометриските параметри на подетажниот метод со зарушувања на рудата и соседните карпи, со цел максимално искористување и минимално осиромашување на ровната руда.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Despodov
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:13
Last Modified: 18 Jun 2013 10:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3253

Actions (login required)

View Item View Item