Модернизација на главниот транспорт на ровната руда во рудникот Саса со примена на јамски камиони

Despodov, Zoran and Nikolov, Saso and Mitevski, Toni (2008) Модернизација на главниот транспорт на ровната руда во рудникот Саса со примена на јамски камиони. Зборник на трудови - Технологија на подземна експлоатација на минерални суровини (8). pp. 68-76.

[img]
Preview
Text
Podex'08-tr.1.M.Kamenica.pdf

Download (2485Kb) | Preview

Abstract

Во трудот е презентирана модернизацијата на главниот транспорт на ровната руда во рудникот "Саса" со примена на современи транспортни средства - јамски камиони. Прикажан е развојниот пат во примената на јамските камиони, а посебен акцент е ставен на главниот транспорт на ровната руда на хор.XIVb, ревир Свиња Река.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Despodov
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:12
Last Modified: 11 Jun 2013 07:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3250

Actions (login required)

View Item View Item