Размислувања за висината на општата стапка на данокот на додадена вредност

Fotov, Risto (2012) Размислувања за висината на општата стапка на данокот на додадена вредност. Дискусија на научниот собир.

[img]
Preview
Text
razmisluvanja.pdf

Download (1106Kb) | Preview

Abstract

Го поздравувам Научниот собир и поднесителите на основните реферати. Рефератот на Проф. Д-р Методија Несторовски, ме инспирира и ме поттикна на размислувања за данокот на додадена вредност, висината на општата стапка која што се предлага и одразот на вкупната економска состојба, особено на сегментот инвестиции и развојот. Воведувањето на данокот на додадена вредност, претставува завршната фаза од реформата во даночниот систем, неговото осовременување и наедно подрачје кое треба да ги акцептира решенијата што ги применува Европската унија, кон која претендираме во перспектива да станеме членка. Значи, донесувањето на Законот за додадена вредност е неминовност. И во тој однос, го подржувам. Но, тоа што по повод овој Нацрт на Закон, сакам да изнесам мои размислувања, е дека треба да се имаат предвид одредени состојби во актуелниов миг.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Risto Fotov
Date Deposited: 05 Dec 2012 11:40
Last Modified: 27 Jun 2013 08:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3097

Actions (login required)

View Item View Item