Персонализацијата во наставата по странски јазик не е само наука, туку и уметност

Ivanovska, Biljana and Daskalovska, Nina (2012) Персонализацијата во наставата по странски јазик не е само наука, туку и уметност. Годишен зборник 2012 - Филолошки факултет, 3. pp. 65-68. ISSN 1857-7059

[img]
Preview
Text
Персонализација во наставата.pdf

Download (397Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFP/article/view/71...

Abstract

Апстракт: Овој труд дава осврт на персонализацијата во наставниот процес и нејзина имплементација во индивидуаниот пристап при предавањето и изучувањето на странски јазик, преку семинари кои се изведуваат на Филолошкиот факултет во Штип, а се ориентирани кон постигнување резултати на индивидуално ниво при работа со студентите. Преку персонализација на наставниот процес, ниту еден учебник не е доволен сам за себе, така што наставниците не треба да ги обесхрабруваат студентите во постигнување на претходно утврдените цели и треба да ја преиспитаат својата функција и улога за доброто на сите страни инволвирани во наставата. Крајната цел на образовниот процес е да се даде автономија на студентите и да им се помогне да станат независни и креативни личности, преку изучувањето и користењето на странскиот јазик.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Biljana Ivanovska
Date Deposited: 17 Dec 2012 07:26
Last Modified: 07 Aug 2015 10:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3081

Actions (login required)

View Item View Item