Баргала, Конзерваторско-реставраторски работи (1996-1998г.)

Nacev, Trajce (2005) Баргала, Конзерваторско-реставраторски работи (1996-1998г.). Macedoniae acta archeologica , 16. ISSN 0350-1639

[img]
Preview
Text
Баргала, Конзерваторско-реставраторски работи (1996-1998г.).pdf

Download (4Mb) | Preview

Abstract

Баргала била утврдена населба која се наоѓа на падините на планината Плачковица, на десниот брег на Козјачка река, која тече до западниот одбрамбен ѕид. Базичниот план на населбата формира нерегуларен трапезоид, на територија од 4,8 хектари. Во конзерваторско-реставраторските работи беше зачуван оригиналниот изглед на ископувањата, што беше и главна цел на овие активности.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 05 Dec 2012 10:30
Last Modified: 05 Dec 2012 10:30
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3037

Actions (login required)

View Item View Item