Менаџирање на цврстиот отпад oд текстилната индустрија во Р. Македонија

Risteski, Sanja (2010) Менаџирање на цврстиот отпад oд текстилната индустрија во Р. Македонија. In: Развој на текстилната индустрија во Р.Македонија и потребата од едукација во одржливи технологии. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
21_Textile_industry_1_Spasova.pdf

Download (682Kb) | Preview

Abstract

Со цел да се обезбеди успрешно менаџирање на текстилниот отпад конфекциските претпријатија имаат низа обврски меѓу кои: складирање,класифицирање, преработување на отпадот итн. Во оваа презентација направена е анализа за тоа како конфекциските претпријатија се справуваат со создадениот отпад,какви барања се потребни за да се уништи истиот,каква евиденција треба да водат и каде најчесто го депонираат.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 04 Dec 2012 11:07
Last Modified: 29 Mar 2018 11:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3013

Actions (login required)

View Item View Item