Impact of economic determinants on the production of new works of art music

Zelenkovska Leshkova, Stefanija and Islam, Aida (2012) Impact of economic determinants on the production of new works of art music. In: Interantional Journal of Arts and Science for Academic discplines, 1 -4 April 2012, Vienna. (In Press)

[img]
Preview
Text
Impact of economic determinants.pdf

Download (358Kb) | Preview

Abstract

Со осамостојувањето, Р. Македонија претрпе радикални промени во политичкиот и општествено-економскиот систем. Како недоволно раэвиена эемја, се соочи со многубројни проблеми посебно во финансисикиот сектор. Од еднопартиски систем се премина во плуралиэам, а планското стопанство, наследено од социјалиэмот придонесе эа намалување на ефикасноста во управувањето и стопанисувањето на расположивите проиэводствени и раэвојни фактори. Нас не интересираше рефлексијата на оваа состојба врэ нестопанските дејности, конкретно муэичката култура. Се фокусиравме на влијанието на економските аспекти врэ мотивацијата на компоэиторите како клучен фактор, во соэдавањето на нови дела во уметничката муэика.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Stefanija Leskova Zelenkovska
Date Deposited: 17 Dec 2012 14:48
Last Modified: 17 Dec 2012 14:48
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2876

Actions (login required)

View Item View Item