Методика на наставата по книжевност

Dimova, Violeta (2011) Методика на наставата по книжевност. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. ISBN 978-608-4504-58-0

[img]
Preview
Text
metodika_knizevnost.pdf

Download (5Mb) | Preview

Abstract

Учебникот Методика на наставата по книжевност претставува сосема нов и актуелен пристап кон Литературата како медиум и како еден од наставните предмети во воспитно-образовниот курикулум. Служејќи се со најновите истражувања и тенденции за унапредување на сите степени на образованието, авторката направила успешен спој меѓу традиционалната и современата настава. Ова е истовремено модерен учебник по методика на наставата по литература наменет и на студентите, и на наставниците и на учениците реципиенти на литературата, како директни учесници во наставата.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Violeta Dimova
Date Deposited: 02 Nov 2012 10:12
Last Modified: 13 Nov 2013 14:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/249

Actions (login required)

View Item View Item