Специфичности во работата со надарени ученици- дефинирање и идентификација

Gavrilovski, Goce (2010) Специфичности во работата со надарени ученици- дефинирање и идентификација. УГД- ФМУ- Штип- Годишен Зборник 2010 год., со трудови од научно- стручниот собир на тема- Улогата на музиката во образовниот процес, 1 (1). pp. 77-84. ISSN 1857-7296

[img]
Preview
Text
zbornik-1.pdf

Download (101Kb) | Preview

Abstract

Работата со надарени деца е доста специфична и комплексна задача за наставникот. Движењето на едно општество кон научниот, техничко- технолошкиот и општествениот прогрес се повеќе зависи од неговите вкупни интелектуални потенцијали, во прв ред, од најкреативните негови членови, со колкава грижа ги негува, подржува и поттикнува. Поради тоа на работата со надарените деца и младинци им се посветува големо внимание на сите воспитно- образовни системи во светот. Притоа на тоа прашање му се приоѓа од: -психолошки, -педагошки и -економски аспект.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goce Gavrilovski
Date Deposited: 29 Nov 2012 14:17
Last Modified: 29 Nov 2012 14:17
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2468

Actions (login required)

View Item View Item