Наставата по шпански како странски јазик во Република Северна Македонија

Todorova, Marija (2019) Наставата по шпански како странски јазик во Република Северна Македонија. Зборник на трудови, Филолошки факултет, 10 (14). pp. 85-91. ISSN 1857- 8667

[img]
Preview
Text
Zbornik 2019-2.pdf

Download (3386Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFP/issue/view/187

Abstract

Во овој труд се анализира состојбата и застапеноста на шпанскиот јазик во земјата и во странство и потребата и интересот за негово изучување. Се истакнуваат причините за употребата на јазикот, како во образовниот систем, така и во секојдневниот живот на луѓето и се става акцент на наставата по шпански јазик во Република Северна Македонија. Податоците и информациите пласирани и употребени во овој труд се собрани преку анкети и интервјуа со студенти, наставен кадар и службеници во сите високообразовни институции. Во процесот на собирање на податоци исто така беа употребени и расположливите информации на интернет како: бази на податоци, е-книги, е-списанија, статистички податоци итн.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Todorova
Date Deposited: 17 Feb 2020 11:37
Last Modified: 17 Feb 2020 11:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23835

Actions (login required)

View Item View Item