Невербална комуникација во наставата

Todorova, Marija (2019) Невербална комуникација во наставата. Зборник на трудови / ФИЛКО Четврта меѓународна научна конференција, 23-25 маj 2019, 4 (4). pp. 373-377. ISSN 978-608-244-698-1

[img]
Preview
Text
Filko 4.pdf

Download (3565Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/fe

Abstract

Комуникацијата е важен аспект со суштинско значење т.е. темел и појдовна точка за постигнување успешна реализација на наставата. Таа го овозможува преносот на информации меѓу наставникот и учениците како главни учесници во наставниот процес и ги решава и елиминира недоразбирањата меѓу нив и на тој начин создава пријатна атмосфера за успешно усвојување на материјалот. За остварување на успешна комуникација, неопходно е да се земат во предвид не само вербалните туку и невербалните симболи на комуникација. Во овој труд се наведуваат некои од елементите на невербалната комуникација во наставата, со цел да се разбере јазикот на телото, да се разберат учениците во целост, а со тоа да се оствари успешна комуникација и реализација на наставата.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Todorova
Date Deposited: 17 Feb 2020 11:28
Last Modified: 17 Feb 2020 11:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23832

Actions (login required)

View Item View Item