Стварно право

Kambovski, Igor (2019) Стварно право. Универзитет „Гоце Делчев“- Штип. ISBN 978-608-244-674-5

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/866

Abstract

Подготвувајќи го овој учебник, авторот имаше намера да ја освежи и актуелизира материјата на сопственосно-правните односи, во обем и стил што ќе ја направи пристапна и разбирлива на оние на кои првенствено им е наменета-студентите на прв циклус правни студии. Материјалот ги следи промените во областа на стварното право и сопственосно-правните односи и е во целост усогласен со позитивното право. Во очекување на Граѓанскиот законик како кодификаторски акт, чие изготвување е во тек од 2010 година, овој учебник нуди разработка на определени прашања и институти на стварното право со практични примери кои на читателот-студентот ќе му овозможат да ја совлада оваа исклучително важна материја. Имајќи ја предвид скудноста и скромноста на пишаната научна мисла во Република Македонија во доменот на граѓанското право, авторот смета дека оваа книга ќе најде свое место и примена и кај пошироката научна и стручна јавност.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Igor Kambovski
Date Deposited: 27 Jan 2020 10:03
Last Modified: 27 Jan 2020 10:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23513

Actions (login required)

View Item View Item