Описот во прозата, второ издание

Karanikolova-Cocorovska, Lusi (2019) Описот во прозата, второ издание. In: Opisot vo prozata. Globe, edit, Germany. ISBN 978-613-9-41854-1

[img]
Preview
Text
Doktorat Lusi Karanikolova Chochorovska 2019.pdf

Download (2542Kb) | Preview

Abstract

Оваа книга, наша докторска дисертација доживува второ издание за странски издавач. На барање на издавачот GLOBE edit, Germany, кој објавува научни трудови од Европа и Азија, книгата е преобјавена, повторно на македонски јазик.Станува збор за истражување од областа теорија на литературата, односно наратологија и овде се третира функционалната теорија на описот, како маргинализиран ентитет во наративното писмо, со цел да се докаже неговата рамноправност со нарацијата во потесна смисла.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 24 Jan 2020 11:19
Last Modified: 24 Jan 2020 11:19
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23491

Actions (login required)

View Item View Item