Здравствено-воспитни активности на Македонскиот Црвен крст во мотивирање на граѓаните за дарување крв

Kamcev, Nikola and Narazanov, Ilija and Blagoevska, M and Donev, Donco and Onceva, S (1998) Здравствено-воспитни активности на Македонскиот Црвен крст во мотивирање на граѓаните за дарување крв. 1st Congress of the Physicians of the Macedonian Preventive Medicine.

[thumbnail of 1st Congress of the Physicians of the Macedonian Preventive Medicine.pdf]
Preview
Text
1st Congress of the Physicians of the Macedonian Preventive Medicine.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Црвениот крст е доброволна, масовна, самостојна и независна хуманитарна организација на граѓаните на Република Македонија.
Според Програмата за организирање и унапредување на крводарителството во Република Македонија донесена од Владата на Република Македонија, Македонскиот Црвен крст е задолжен со многубројни активности, меѓу кои посебно е потребно да се истакнат следните задачи:
-Континуирана здравствено-воспитна и мотивациска работа со граѓаните на Република Македонија;
-Непосредна подготовка на крводарителските акции во сите средини;
-Изготвување на информативно-пропаганден материјал.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nikola Kamcev
Date Deposited: 15 Jan 2020 11:35
Last Modified: 15 Jan 2020 11:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23317

Actions (login required)

View Item View Item