Евалуација на работилницата за творење афоризми за жената на Универзитетот „Гоце Делчев“

Leontik, Marija and Celik, Mahmut and Ibraimova, Barije and Vasileva, Daniela and Mamudov, Ibraim and Popova, Nela and Ibraimova, Necla (2019) Евалуација на работилницата за творење афоризми за жената на Универзитетот „Гоце Делчев“. Годишен зборник 2019 - Филолошки факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, 10 (13). pp. 97-106. ISSN 1857-7059

[img]
Preview
Text
Афоризми за жената.pdf

Download (4Mb) | Preview
Official URL: file:///C:/Users/yuzer/Desktop/%D0%90%D1%84%D0%BE%...

Abstract

Апстракт: Во рамките на проектот „Евалуација на наставата по јазик и книжевност во високото образование“ се организира уметничко-културна програма по повод 8 Март и работилница за творење афоризми за жената. Во културно-уметничкиот дел се читаше поезија за жената на турски и на македонски јазик, се прочитаа убави мисли за жената и се испеaja песни за жената кои требаа да инспирираат за пишување афоризми за жената. Во културно-уметничката програма беа вклучени студентите од Турција и студентите на Групата за турски јазик и книжевност кои студираат на УГД и наставниците на Филолошкиот факултет при УГД. Во работилницата за пишување афоризми за жената се вклучија учесниците, наставниците и гостите на уметничко-културната програма. На крај, студентите од Групата за турски јазик и книжевност направија анонимна евалуација на работилницата за творење афоризми. Клучни зборови: работилница, творење афоризми, евалуација.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Marija Leontik
Date Deposited: 24 Dec 2019 08:55
Last Modified: 24 Dec 2019 08:55
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/23186

Actions (login required)

View Item View Item