Прекажувањето изразено со минатите времиња во македонскиот наспроти бугарскиот јазик

Stanojoski, Igor (2019) Прекажувањето изразено со минатите времиња во македонскиот наспроти бугарскиот јазик. Датапонс, Скопје. ISBN 978-608-222-116-8

[img]
Preview
Text
prekaz kniga lux.pdf

Download (2266Kb) | Preview

Abstract

Монографијата претставува оригинален труд, една од ретките студии од областа на македонско-бугарската конфронтативна граматика. Покрај прекажувањето, како разновидност на категоријата евиденцијалност, се прави опширен преглед на „граничните“ поткатегории.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Igor Stanojoski
Date Deposited: 14 Nov 2019 12:04
Last Modified: 14 Nov 2019 12:04
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22850

Actions (login required)

View Item View Item