Наставникот - современото образование и глобализацијата

Petrovski, Vlado and Koceva, Daniela (2015) Наставникот - современото образование и глобализацијата. Зборник на трудови од Научно - стручна трибина „Наставникот - некогаш, денес, утре“. pp. 11-23. ISSN ISBN:978-608-244-116-0

This is the latest version of this item.

[img]
Preview
Text
ФАКУЛТЕТ ЗА ОБРАЗОВНИ НАУКИ.pdf

Download (613Kb) | Preview

Abstract

Наставникот е персонификација на современото образование и во тој контекст, игра значајна улога денес, во времето кога светот се глобализира, а истовремено и образованието добива една глобална рамка. Имајќи го ова во предвид, во овој труд се потрудивме да направиме една доста исцрпна анализа на процесот на глобализацијата и на рефликсиите врз современото образование.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 27 Sep 2019 08:25
Last Modified: 27 Sep 2019 08:25
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22596

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item