Активно слушање во наставата и поучувањето

Kitanova, Irena and Petrova Gjorgjeva, Emilija and Mirascieva, Snezana and Koceva, Daniela (2017) Активно слушање во наставата и поучувањето. Зборник на трудови: Современото воспитание и образование - состојби, предизвици и перспективи - 2017. ISSN ISBN: 978-608-244-472-7

This is the latest version of this item.

[img]
Preview
Text
ИРЕНА.pdf

Download (957Kb) | Preview

Abstract

Учењето претставува процес кој доведува до промени во менталното (внатрешното) или надворешното (моторното учење, вештини) и го поттикнува слушателот кој активно слуша, да предвидува, очекува, проверува, толкува, поврзува и да ги организира сите пораки (информации) кои ги прима во текот на реализацијата на наставата, на тој начин што создава асоцијации и нив ги приспособува кон своето постоечко знаење, кое опфаќа знаења, форми и разни други знаења. Клучни зборови: активно слушање, настава, процес, ученици, наставник.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Daniela Koceva
Date Deposited: 27 Sep 2019 08:23
Last Modified: 27 Sep 2019 08:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22585

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item