Дентална терапија - Ендодонција (скрипта)

Longurova, Natasa and Kovacevska, Ivona (2019) Дентална терапија - Ендодонција (скрипта). ISBN 978-608-244-608-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/813

Abstract

Ракописот за Скрипта по Дентална Терапија, е наменета за студентите од Студиската програма за стручен забен техничар протетичар . Претставува единствен од ваков вид, и во него, се застапени сите теоретски содржини предвидени со Студиската програма, кои ќе ги задоволат едукативните потреби на студентите. Клиничките упатства и препораки, поддржани со сликовитиот приказ, претставуваат хронолошки, систематизиран проект, кој студентот го совладува чекор по чекор при терапијата на заболувањата на пулпното ткиво. Во текстот може некои од содржините се помалку застапени, а на нешто друго е даден акцент, во целост сметам дека во многу ќе им помогне на студентите забни техничари – протетичари и ќе им ја олесни теоретската настава по Дентална терапија. Приодниот концепт од оваа скрипта е насочена кон осознавање на биолошката прирoда на денталната пулпа и периапикалните ткива поврзани со неа. Со цел информациите да бидат прикажани во лесно достапна форма, базичниот текст е дополнет со слики, шеми и табели.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Natasa Longurova
Date Deposited: 24 Sep 2019 13:21
Last Modified: 24 Sep 2019 13:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22557

Actions (login required)

View Item View Item