Обработка на литературни дела во наставата по македонски јазик

Ivanova, Marija and Daskalovska, Nina and Dimova, Violeta and Kuzmanovska, Dragana (2019) Обработка на литературни дела во наставата по македонски јазик. Goce Delcev University. ISBN 978-608-244-645-5

[img]
Preview
Text
Книга ОБРАБОТКА НА ЛИТЕРАТУРНИ ДЕЛА.pdf

Download (216Kb) | Preview

Abstract

Оваа книга произлезе од реализацијата на проектот „Дополнителната настава во функција на подобрување на знаењата на студентите на Филолошкиот факултет“ на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, Република Северна Македонија, кој беше финансиран од средствата од Фондот за научноистражувачка работа при Универзитетот. Книгата содржи примери на користење на извадоци од литературни дели во наставата по македонски јазик со примена на јазични приоди кои го интегрираат учењето на јазикот и литературата со цел учениците да ги развиваат своите способноси за интерпретација и донесување заклучоци за јазикот преку фокусирање на релациите помеѓу формите и значењата.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Nina Daskalovska
Date Deposited: 17 Sep 2019 08:49
Last Modified: 17 Sep 2019 08:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22498

Actions (login required)

View Item View Item