Практикум по предметот преведување од германски на македонски јазик и обратно

Marolova, Darinka (2019) Практикум по предметот преведување од германски на македонски јазик и обратно. ISBN 978-608-244-597-7.

[img]
Preview
Text
лекториран практикум Даринка.pdf

Download (1487Kb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/802

Abstract

Овој практикум претставува еден вид практично помагало наменето, пред сè, за студентите насоката за преведување и толкување (група за германски јазик), за да им овозможи на студентите, како идни преведувачи и толкувачи, да вежбаат преведување на текстови со разна содржина од германски на македонски јазик и обратно, како би се стекнале со соодветни преведувачки компетенции.Во него се содржани одбрани извадоци од текстови на германски и на македонски јазик, поделени во две категории: литературни дела и стручни текстови, заедно со зададени задачи.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 04 Sep 2019 09:06
Last Modified: 04 Sep 2019 09:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22423

Actions (login required)

View Item View Item