Скрипта по предметот преведување од германски на македонски јазик и обратно

Marolova, Darinka (2019) Скрипта по предметот преведување од германски на македонски јазик и обратно. ISBN 978-608-244-598-4.

[img]
Preview
Text
лекторирана скрипта -Даринка.pdf

Download (1547Kb) | Preview
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/803

Abstract

Овој ракопис претставува еден вид прирачник за студентите на одделот а преведување и толкување (група за германски јазик) кои би можеле да го користат за време на студирањето, но и потоа, за време на нивниот професионален ангажман како преведувачи од германски на македонски јазик и обратно. Во него се содржани најрелевантните транслатолошки теми и се става акцент на проблематичната природа на преводот од германски на македонски јазик и обратно.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 04 Sep 2019 08:37
Last Modified: 04 Sep 2019 08:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/22421

Actions (login required)

View Item View Item