Цитологија со хумана генетика

Velickova, Nevenka (2012) Цитологија со хумана генетика. ISBN 978-608-4504-78-8.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/127

Abstract

Со овој материјал студентите стекнуваат базични теоретски предзнаења од областа на цитологијата, (градба на клетка и клеточни органели), со особен осврт на градбата на јадрото и конституцијата на целиот наследен материјал. Во делот од хумана генетика опфатени се основните генетски принципи и законитости во наследувањето и нивната примена во секодневната пракса. Во материјалот се обработени основни биолошки термини имплементирани во останатите фундаментални и клинички медицински предмети.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nevenka Velickova
Date Deposited: 27 Nov 2012 14:02
Last Modified: 09 Apr 2015 09:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2236

Actions (login required)

View Item View Item