Практикум по Цитологија со хумана гентика

Velickova, Nevenka and Milev, Mishko (2012) Практикум по Цитологија со хумана гентика. ISBN 978-608-4504-79-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/131

Abstract

Материјалот нуди можност студентите да се запознаат со техниките и методите кои се користат при микроскопирањето, да развијат специфични компетентности во научно-истражувачките постапки, градејќи аналитички приод при дијагностицирањето на одредени наследни и ненаследни заболувања. како и да стекнат базични познавања од областа на цитологијата и хуманата генетика. Во него се опфатени основните термини од областа на медицината и хуманата генетика. Сите теоретски сознанија кои се опфатени во овој Практикум, студентите ги проверуваат и утврдуваат со практична лабораториска работа и вежби.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nevenka Velickova
Date Deposited: 27 Nov 2012 13:59
Last Modified: 09 Apr 2015 09:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2234

Actions (login required)

View Item View Item