Микро и макро аспектите на трошоците во здравствениот сектор

Kostadinovski, Aleksandar (2011) Микро и макро аспектите на трошоците во здравствениот сектор. Универзитет "Гоце Делчев" - Штип, Економски факултет. ISBN 978-608-4504-41-2

[img] Text
makri_i_mikro_spektite2011a.kosta.pdf

Download (3906Kb)

Abstract

Трудот Макро и микро аспектите на трошоците во здравствениот сектор третира актуелна, комплексна и кај нас, релативно малку обработена проблематика од областа на здравствениот менаџмент каде што во фокусот на вниманието се здравствените организации и потенцијалите за иницирање на подинамичен и квалитативен нивен раст и развој во насока на ефикасно, економично и правично задоволување на потребите на потрошувачите, т.е. пациентите.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Mirjana Kocaleva
Date Deposited: 27 Nov 2012 10:41
Last Modified: 27 Nov 2012 10:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2201

Actions (login required)

View Item View Item