Житни растенија

Ilievski, Mite (2018) Житни растенија. Goce Delcev University, Faculty of Agriculture. ISBN 978-608-244-567-0

Full text not available from this repository.
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/pdf/pdf_ss9s/62696c6a616e...

Abstract

Предметот Житни растенија е дел од научната дисциплина Специјално полјоделство која ги проучува теоретските основи и ја разработува производната технологија во растителното производство на култивираните житни растенија за добивање на високи, стабилни, рентабилни и квалитетни производи. Издвојувањето на овој предмет, пред сѐ, е од педагошка гледна точка. Во оваа наставна дисциплина се вклучени позначајните за овие простори едногодишни житни растенија кои имаат исклучителна намена за исхрана на човекот и домашните животни.

Item Type: Book
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Biljana Atanasova
Date Deposited: 11 Mar 2019 13:15
Last Modified: 11 Mar 2019 13:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21819

Actions (login required)

View Item View Item