Практикум по предметот Италијанска култура и цивилизација 1

Velinova, Eva (2018) Практикум по предметот Италијанска култура и цивилизација 1. ISBN 978-608-244-569-4.

[img]
Preview
Text
Praktikum Italijanska kultura i civilizacija 1.pdf

Download (2677Kb) | Preview

Abstract

Трудот со наслов „Практикум по предметот Италијанска култура и цивилизација 1“ од д-р Ева Ѓорѓиевска претставува учебно помагало адаптирано на содржините од вежбите по предметот Италијанска култура и цивилизација 1, кој студентите од групата Италијански јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип го слушаат во првиот семестар, со фонд на часови 2+1+1. Практикумот е надополнување на скриптата по истиот предмет и е структуриран со цел да одговори на секоја од наставните содржини поделени во поглавја. Овој практикум треба да овозможува полесно совладување на материјалот преку одговарање на прашања кои се однесуваат на секој од клучните податоци презентирани во скриптата, како и преку презентација на визуелен материјал кој го објаснува наративниот дел: карти, фотографии, скици, уметнички дела...

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Eva Gorgievska
Date Deposited: 26 Feb 2019 10:43
Last Modified: 26 Feb 2019 10:43
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21625

Actions (login required)

View Item View Item