Практикум за вежби - Финансиска регулација

Gogova Samonikov, Marija (2018) Практикум за вежби - Финансиска регулација. ISBN 978-608-244-539-7.

[img] Text
Praktikum 2018 FR.doc

Download (345Kb)
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/detal.php?id=741&ugd=b5a3...

Abstract

Во овој Практикум се сместени темите кои треба да се разработат на вежбите по предметот Финансиска регулација, кој се изучува на Економски факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип.Практикумот содржи 35 наслови, како и простор за обработка на теми кои се тековни или актуелни за студентите. Редоследот на темите е во согласност со наставната програма по предметот Финансиска регулација, кој се изучува на Економскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип. За секој час се предвидени 4 наслови за разработка. За секое активно следење на темите и учество во нивната одбраната, студентите добиваат потпис, како доказ за добро сработена задача. На задачата во која тие се креатори на аргументите (а не се вклучен аудиториум) мораат да наведат користена литература која се бележи на крајот од Практикумот. Изворите со кои студентите треба да се служат за изработка на задачите се наведени под насловот на задачата. Методите кои студентите ќе ги користат, освен квалитативно, можат да бидат и квантитативно искажани.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Marija Gogova
Date Deposited: 21 Feb 2019 11:23
Last Modified: 21 Feb 2019 11:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21608

Actions (login required)

View Item View Item