Придонесот на здравствената економија врз здравјето на популацијата

Nikoloski, Krume (2018) Придонесот на здравствената економија врз здравјето на популацијата. Зборник на трудови, Факултет за медицински науки.

This is the latest version of this item.

[img]
Preview
Text
1. Krume - Regionalna konferencija, Socijalnite detrminanti i zdravjeto na naselenieto_2018.pdf

Download (607Kb) | Preview

Abstract

Овој труд ги разработува теоретските аспекти на здравствената економија и нејзиниот придонес врз здравјето на луѓето во едно општество. Во трудот се става акцент на влијанието на здравјето врз здравственатата економија и обратно како здравствената економија влијае врз здравјето на популацијата. Здравјето е значајно за постигнување на економски резултати. Во исто време, и економските резултати се значајни за здравјето на популацијата.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Krume Nikoloski
Date Deposited: 07 Feb 2019 08:06
Last Modified: 07 Feb 2019 08:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21537

Available Versions of this Item

Actions (login required)

View Item View Item