Значење на следењето на безбедноста на примената на лековите по нивното пуштање во продажба

Gjorgieva Ackova, Darinka and Smilkov, Katarina (2012) Значење на следењето на безбедноста на примената на лековите по нивното пуштање во продажба. Фармацевтски информатор, 29. pp. 27-28. ISSN 1409 - 8784

[img] Text
Farm.informator-objavena statija.PDF - Published Version

Download (3831Kb)

Abstract

Терапијата со лекови и препишувањето лекови, се најчести активности и во улога на пациент и во улога на оние кои се грижат за пациентите. Неопходно се наметнува потребата да примената на лековите биде мониторирана со еднакво високи стандарди како оние кои постојат во тек на развојот и евалуацијата на истите.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Darinka Gorgieva Ackova
Date Deposited: 26 Nov 2012 14:54
Last Modified: 06 Mar 2018 10:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2151

Actions (login required)

View Item View Item