Иницијалното образование на воспитувачите за предучилишно воспитание и образование - Initial Education of Educators in Preschool Education

Barbareev, Kiril (2012) Иницијалното образование на воспитувачите за предучилишно воспитание и образование - Initial Education of Educators in Preschool Education. In: Нови практики во детските градинки (New Practices in Кindergartens). Tempora Veritas, pp. 17-27. ISBN 978-608-4612-03-2

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_kiril.barbareev_Desktop_(не)усогласеност на Иницијалното образование на воспитувачите.docx

Download (306Kb)

Abstract

Во педагошката теорија и практика последниве години се придава големо значење на раниот детски развој и можностите за негова соодветна стимулација. Токму оваа книга се обидува да даде мал придонес во третманот на ова прашање. Главната тенденција е насочена кон истакнување на потребата за компатибилен приод во третманот на раниот детски развој и документот на стандардите за рано учење и развој кај децата од 0 до 6 години.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kiril Barbareev
Date Deposited: 26 Nov 2012 15:11
Last Modified: 17 Dec 2012 12:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2144

Actions (login required)

View Item View Item