Математиката низ списанијата за деца

Jovanova-Mitkovska, Snezana (2018) Математиката низ списанијата за деца. In: Употребната вредност на литературата за деца во списанијата: Росица, Другарче, Развигор и Наш свет во воспитно-образовниот процес, 16 Nov 2018, Strumica, Macedonia. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Математиката низ списанијата за деца.pdf

Download (2010Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
POKANA sovetuvanje.pdf

Download (221Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
PROGRAMA SOVETUVANJE za Strumica ZA BIM.pdf

Download (411Kb) | Preview

Abstract

Фкултетот за образовни науки при УГД Штип и издавачката куќа Просветно дело од Скопје во рамки на манифестацијата „Средби под јаворите“ во чест на Видое Подгорец, во Струмица, на 16 ти април организираа советување на тема „Употребната вредност на литературата за деца во списанијата: Росица, Другарче, Развигор и Наш свет во воспитно-образовниот процес“.Во рамки на истата се реализира презентацијата на тема: „Математиката на списанијата за деца“. Во истата беше истакната улогата и значењето на учителската професија; компетенциите кои треба да ги поседува учителот за успешна и квалитетна изведба на едукативниот процес; значењето на математиката во животот на секој човек; неопходноста од постојано стручно и професионално усовршување на учителите во сите области, вклучувајќи ја и математиката; улогата и значењето на литературните списанија,поконкретно употребната вредност на содржините од математика кои истите ги нудат и насоки за нивна имплементација во едукативниот процес.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Jovanova
Date Deposited: 05 Feb 2019 08:57
Last Modified: 24 Jul 2019 09:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21389

Actions (login required)

View Item View Item