Развој на математички поими

Jovanova-Mitkovska, Snezana (2018) Развој на математички поими. In: Дидактичко-методските аспекти и литературно-уметничките специфики на списанието за најмали „Росица“ и прирачната литература за предучилишната програма, одобрени за употреба од МТСП при реализација на Програмата за рано учење и развој, 26-27 Apr 2018, Stip, Macedonia. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
POKANA.pdf

Download (3720Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
PROGRAMA.pdf

Download (618Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
РАЗВОЈ НА МАТЕМАТИЧКИ ПОИМИ.pdf

Download (4Mb) | Preview

Abstract

Универзитетот „Гоце Делчев“, поконкретно Факултетот за образовни науки во Штип, и издавачката куќа „Просветно дело“ во месец април реализираа еднодневна обука наменета за воспитувачите од детските градинки од Р. Македонија на тема „Дидактичко-методските аспекти и литературно-уметничките специфики на списанието за најмали „Росица“ и прирачната литература за предучилишната програма, одобрени за употреба од МТСП при реализација на Програмата за рано учење и развој“, во Штип. На истата беше презентиран трудот со наслов Развој на математички поими, труд во кој акцентот беше поставен на значењето кое го има списанието за деца Росица, содржините кои истото ги нуди, во функција на развој на почетни математички поими.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Jovanova
Date Deposited: 05 Feb 2019 08:56
Last Modified: 24 Jul 2019 09:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21387

Actions (login required)

View Item View Item