Истражување на плитки подземни води со геоелектрично картирање

Popovski, Risto and Doneva, Blagica and Panov, Zoran and Karanakova Stefanovska, Radmila (2018) Истражување на плитки подземни води со геоелектрично картирање. Natural resources and technologies, 12 (12). pp. 25-35. ISSN 185-6966

[img]
Preview
Text
trud Pope1.pdf

Download (1056Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/NRT/issue/current

Abstract

Во трудот е прикажано плитко геоелектрично сондирање на терен во Овче Поле во Р. Македонија за одредување на плитките подземни води на дадениот терен. Направени се 11 геоелектрични профили со Шлумбергеров распоред на електродите AB/2=30 м, за секоја геоелектрична сонда. Притоа, презентацијата на резултатите на СЕО се дадени со 1D дијаграмите кои се изработени во IPI2win, а во Сурфер се направени градиентни хоризонтални карти на различна длабочина.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Blagica Doneva
Date Deposited: 14 Jan 2019 13:01
Last Modified: 14 Jan 2019 13:01
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21060

Actions (login required)

View Item View Item